Shoppingrundor mm

Strålande sol från blå himmel idag och 29 grader

I morse skällde inte grannarnas hundarna alls, det var ovanligt tyst från dem, men däremot kacklade några andra djur, kan vara kalkoner möjligen. Helt tyst är det ju väldigt sällan här. Fortsatte med städning innan det blir för varmt på dagen, det syns i alla fall skillnad före och efter.

Körde två vändor till återvinningen med skottkärran fylld med ogräs. Det var mycket aktivitet där och min kompis Pepe jobbade, han blev glad att se mig. Vårt mangoträd får mycket frukt i år och några grenar hänger redan och behöver stöttning, jag hittade inget passande i våra förråd så jag frågade Pepe på återvinningen om det fanns någon lång bräda eller stötta (med lite teckenspråk och några spanska ord så fattade han). Han hittade ingen tillräckligt lång bräda i containern men jag fick två st som kan skruvas ihop till en lång. Det är riktig återvinning när man även kan få det som andra slängt.

Här är före och efter-bilder från ogräsrensningen.

Gjorde sen en tur med bilen till Coins shoppingcenter La Trocha. Fyllde först luft i däcken vid en bensinmack och fick leta en bra stund i menyerna i bilen för att släcka varningen, såg också att vänster framdäck är lite skadat så jag hoppas verkligen inte att det kommer att bli något problem senare. Det är en del skrapmärken och repor på bilen, hyrbilarna får nog vara med om en hel del. Tittade på utemöbler mm och handlade lite nödvändiga saker som toapapper och rengöringsmedel. Besökte också handelsträdgården alldeles intill köpcentrat och köpte bl a perlite, som Jimmy behöver till sina plantor. Det blandas med jord för att den inte ska bli så kompakt. Köpte också några blommor och krukor att ha på borden ute för att få lite hemtrevligt.

Åt lunch under parasollets skugga, det är för varmt att vara i solen mitt på dagen.

På eftermiddagen blev det en till tur med bilen, först till en utemöbelaffär i utkanten av Coin, vi behöver utemöbler både till den översta terrassen och stolar mm till den nedre terrassen, men det är inte så lätt att hitta nåt som är tilltalande och inte alltför dyrt. Åkte sedan vidare mot Marbella, dit är det ca 2 mil, och vägen dit är slingrig och först brant uppför för att sedan bli brant nedför innan man är framme. Det är branta berg och djupa dalar, väldigt kuperat landskap.

Försökte hitta en parkeringsplats för att gå till en cykelbutik, jag vill köpa en cykel för att slippa ha hyrbil hela tiden, men det var lönt omöjligt att hitta en lucka, åkte till slut in i Mercadonas parkeringsgarage där det fanns plats och smet ut bakvägen för att gå till cykelbutiken i närheten. Men där fanns bara värstingcyklar och den enda de hade som var ungefär som den jag vill ha, kostade på tok för mycket! Så jag gick tillbaka till Mercadona (mataffär) och handlade lite pliktskyldigt (paprika och iste) eftersom jag parkerat hos dem. Marbella är väldigt gyttrigt med mycket trafik, längtade hem igen. Men först lite shopping på Leroy Merlin, stort varuhus som Bauhaus ungefär, med allt till hem och trädgård. Köpte lite trädgårdsredskap, mer klor till poolen, en stege, duschstång och draperi bl a. Gick också in på Mediamarkt som finns i samma shoppingområde och tittade på en portabel ac, kommer att vara bra att ha när vi får gäster och behöver använda rummen som inte har ac installerat. Men det är svårt att veta vilken sort som är bra, får leta vidare efter både ac, cykel och utemöbler.

Vattnade lite i trädgården och fyllde på mer klor i poolen, sen blev det sen middag. Full fart hela dagen igen.

Lämna ett svar