Semesterdag och helgdag

Det var molnigt hela måndagen med drygt 20 grader men tisdagen var fantastisk, klarblå himmel och 27 grader i skuggan

Har semester den här veckan men inte ledigt för det. På förmiddagen gick jag till posten i Coín och kollade postfacket, där fanns två specifikationer/räkningar och lyckades ordna så årsavgiften för postfacket kommer att dras automatiskt från vårt bankkonto för att underlätta betalningen. Köpte bröd och churros på hemvägen. Sedan blev det två vändor med skottkärran till återvinningen med ogräs och trädgårdsavfall. Träffade Pepe och fick prata lite spanska.

Palmblad är stora, det är en skottkärra därunder

Efter sen lunch, stekte korv och kokade pasta, så blev det två vändor till med skottkärran full med trädgårdsskräp, skönt att ha så nära ändå och slippa ta hand om allt skräp.
Jobbade med uppgifter till morgondagens spanskalektion, lyssnade på en latinamerikansk sång som vi skulle analysera texten på och diskutera på lektionen.

Tisdagen var helgdag i Spanien då många sätter blommor vid gravarna och eftersom vårt hus är alldeles nedanför kyrkogården så har det hörts att det varit många besökare, ända sedan slutet av förra veckan har det varit extra mycket folk där. Idag hördes till och med någon som blåste i visselpipa och jag antar att det var kaotiskt med alla bilar så det var någon som dirigerade med visselpipa. Lite ovanligt men tydligen vanligt här.

Dagen började för mig med en härlig frukost i morgonsolen, sedan blev det mer trädgårdsarbete, många växter som behöver trimmas och klippas ner och så vattnades träd och buskar på nedre trädgården. Letade efter hönan men kunde inte se henne, gick ner bland citrusträden och letade men hon var inte där heller. Hörde att det prasslade utanför staketet, bland avokadoträden och trodde det var grannens hundar men fick se hönan Agda spatsera där. Hon måste ha rymt frivilligt på nåt sätt, fick kanske för dåligt med mat men jag fick definitivt ett bekymmer mindre. Återstår att se om hon kommer tillbaka eller inte…

Lyxade till med en timme i solstolen mitt på dagen, doppade bara benen i poolen, 21 grader är inte min favorittemperatur att bada i. Trots solskyddsfaktor 30 så hettade det i ansiktet på kvällen, solen är fortfarande stark här fast det är ganska sent på året.

På eftermiddagen hade jag spanskalektion på Zoom, praktiskt att man kan vara var som helst och ändå delta när det är distansstudier.

På kvällningen gick jag till en liten bar i närheten där en grupp spanjorer och andra nationaliteter träffas varje tisdag för att träna på att prata spanska eller engelska, lära sig av varandra och ha trevligt. Ikväll kom inga spanjorer, förmodligen för att det är helgdag, och vi var bara 6 st, jag och 5 engelsmän/kvinnor. Förra veckan hade de varit 15 st som kom. Vi pratade lite spanska ändå men det blev nog mest engelska, trevligt att träffa lite nya människor och höra om deras situation mm. Några som bor i närheten av varandra berättade om en grannes stora hund som skäller och stör, så det är inte bara vi som är störda av hundar, men deras besvär är klart värre än de som vi hör på litet avstånd i alla fall.

Det blommar en hel del i trädgården, här är några fina blommor just nu:

Blå blomman för dagen och har glömt namnet på den rosa

Lämna ett svar