Till fots i Fuengirola

Molnigt idag, runt 22-23 grader varmt och till och med några regnstänk

Vattnade lite och plockade mandariner, de är väldigt små i år och har tunna skal på grund av den varma och torra sommaren. De minsta tänkte jag pressa till juice istället för att försöka pilla av dem skalet.

Åkte med bilen till Fuengirola, hittade en parkeringsplats i närheten av en saluhall som jag sett reklam för, det finns en teaffär där. Det fanns några småbutiker där med kött, fisk, frukt och grönsaker, kryddor mm och jag köpte två sorters te, det är inte lätt att hitta te i lösvikt här. Vet inte om det finns att få tag på alls i Coín?

Promenerade sedan efter strandpromenaden och vek av några kvarter inåt där jag hittade en liten tapas-restaurang som jag åt på. Rätterna var ok och överallt hör man svenska och andra språk pratas, inte så mycket spanskt i de här områdena. Fortsatte gå norrut och vände sedan tillbaka efter strandpromenaden igen. Det är inte särskilt vackra hus och hotellkomplex och väldigt turistiskt.

Fuengirola
Förberedelser av juldekoration
Mest bara måsar på stranden

Åt god italiensk glass, det smakar alltid bra, även om inte solen skiner.

Det finns nåt för alla smaker här:


Åkte vägen via Mijas hem och stannade på en utsiktspunkt med fin vy:

Utsikt från Mijas mot havet

Gjorde blomkål och broccolisoppa och satt ute och åt på terrassen med tapto-musik som sällskap på kvällningen. Fick ihop 17000 steg idag på den långa promenaden.

Lämna ett svar