Diverse sysslor

Klar himmel igen, bara sol men inte lika varmt, ca 32 grader ”bara”

Åt frukost ganska tidigt innan det blev varmt, vattnade i rabatterna, fixade med poolen där det fortfarande behövs mer klor fast jag lagt i så mycket och tog en promenad till postfacket där vi hade fått en spec på skatt som betalas med autogiro.

Glassbaren vid torget var öppen så det blev ett stopp där och satt en stund och tittade på folklivet i Coín.

Eftermiddagen ägnade jag åt att varva ogräsrensning med pauser i skuggan och simmade och solade sen en stund när det inte var lika hett längre. Idag gick det i alla fall att vara ute korta stunder i solen till skillnad från igår när det var olidligt varmt.

Åkte till Mercadona på kvällningen, handlade lite mat och träffade Nuria från språkgruppen där. Det är roligt när man träffar på någon man känner och kan prata lite (Nuria är duktig på engelska). Nuria är lärare i sömnad mm på en designskola i grannorten Monda och har lovat hjälpa mig sy upp de alldeles för långa mörkläggningsgardinerna i sovrummet. Lite krångligt när man inte har symaskin men då får man ta hjälp av de kontakter man har. Vi bestämde att träffas onsdag kväll nästa vecka.

Köpte bl a färdiglagad paella som blev till kvällsmat, (praktiskt när man inte har så stor lust att laga mat).

Det växer bra i våra köksland, tack vare den automatiska bevattningen. Majsen som Jimmy planterade i påskas är riktigt stor, chiliplantorna har fortsatt växa sedan förra sommaren och plantorna med bönor som jag tog med har redan börjat få långa bönskidor.

Lämna ett svar