Sol igen

Äntligen visar sig solen igen och vi börjar ta oss fram på tomten

Sent igår kväll började det åska, blixtra och ösregna. Ny upplevelse igen. Men idag på morgonen sken solen och vi kunde äta frukost på terrassen. Så skönt.

Morgonvy från sovrummet

Packade vatten mm i ryggsäckarna och promenerade mot en planerad träff med några andra svenskar som bor här. Vi hade fått kontakt med dem via facebook och nu ordnade de så vi kunde träffas. Det var 5 personer och de flesta har bott här länge. Jätteroligt att få höra hur de hamnat här, hur de lever nu och vi fick många bra tips och svar på flera av våra funderingar. Det känns tryggt att veta att det finns personer att kontakta eller få hjälp av om det skulle behövas. Och de delade gärna med sig av sina kontakter. T ex rekommenderade de att ha ett huslarm kopplat till ett larmföretag. Så det är nåt vi får ta tag snarast. Vi åt tapas och pratade länge.

Köpte en ny del till handfatet i tvättstugan, det vi köpte på Bauhaus passade såklart inte riktigt och vi hittade en butik här med ett otroligt sortiment av allt möjligt.

Promenerade hem igen och Jimmy började trimma av gräs och ogräs i trädgården, det känns lite som att röja sig fram i en djungel. Första gången idag som vi kunde komma ner i trädgården bland apelsinträd och citronträd. Vad gör man med så många citroner?

Ett av flera citronträd fullt med frukt

En till ny upplevelse idag, plocka fallfrukt av apelsiner.

Fallna apelsiner

Gräsmattan som har en helt annan karaktär än de svenska har blivit trimmad och fin. Anette klippte med häcksax runt träd och rensade gräs bland några plantor och retade upp en geting som lyckades sticka till på handleden, då var det inte så kul längre med trädgårdsarbetet.

”Gräsklippning”
Kantklippning (precis innan getingen stack till)

Så här ser det ut på vår nedre tomt.

Här behövs mer trimning

Satt ute på terrassen och njöt tills det blev mörkt, det börjar skymma strax efter kl 21.

Kvällsvy från terrassen

Idag visade termometern i poolen 20 grader.

Lämna ett svar