Måndag-tisdag

Varma sköna dagar med temperatur runt 20 grader, lite regn på tisdag kväll

Måndag: Fixade ute i trädgården hela dagen, Jimmy fortsatte plantera de medhavda växterna, pysslade om och vattnade plantorna i trädgården med gödning mm. Anette rensade ogräs och gick ett par vändor till återvinningen med torra palmblad mm. Träffade Pepe som jobbade. Åt en lyxig lunch på terrassen med färska stekta stora räkor,

Anette åkte på kvällningen och köpte klor till poolen, fler krukor och lite smått och gott på Carrefour (matbutiken).

Tisdag: Lite för svalt att äta frukost ute eftersom det var molnigt men det blir snart varmt på förmiddagen. Mer ogräsrensning och Jimmy gav sig på stubben av palmen vid poolen. Palmen började sloka när Anette var här i november och senare fick vi bilder av Javii som visade att palmen dött och anledningen visade sig när vi började såga i stubben. Där fanns avlånga bollar av trä-fibrer och gångar i stammen som var helt rutten. Palmen hade blivit invaderad av en aggressiv skalbagge som äter upp stammen inifrån.

Tydligen är skalbaggarna väldigt effektiva för det gick väldigt snabbt från att palmen började sloka tills den dog. Vi hjälptes åt att gå två vändor till återvinningen med resterna från palmen, vill inte slänga det i trädgården. Nya lampor med rörelsevakt och solpaneler som laddar batterierna blev monterade och jasminbusken blev rejält beskuren igen, den växer fantastiskt snabbt.

På eftermiddagen tog vi en tur till handelsträdgården Casa Flores på vägen mot Fuengirola och köpte några målade keramikkrukor, jord och hästgödsel. Det finns många häftiga fruktträd och växter som man kan ha växande här och som står på önskelistan, t ex pistage-träd, fikon, nektarin mm. Men de får vänta lite tills vi har planerat mer för trädgården.

På kvällningen började det regna lätt och förhoppningsvis kommer det mer eftersom det behövs mycket mer regn.