ITV och tapas

Bara sol och riktigt varma dagar och ljumma kvällar

Fredag: Ingen sovmorgon idag och frukost medan det fortfarande var mörkt ute för jag hade bestämt att följa med Kaj när han skulle besikta sin bil i Malaga, här heter besiktningen ITV. Tänkte att det kunde vara bra att få se hur det går till om vi i framtiden skaffar en egen spansk bil. Det var lite annorlunda här, bilägaren får själv sitta i bilen och göra bromsprovet och vrida på ratten när besiktaren säger till (på spanska förstås). Eventuella passagerare (jag) fick vänta utanför. Kajs Volvo fick anmärkningar på både avgasvärdena och bromsar, så den måste till verkstad för att bli fixad.

Grejade med lite av varje ute och inne på eftermiddagen och åkte till Mercadona på kvällningen för att handla lite, tänkte att det skulle vara lugnt i affären eftersom Spanien spelade EM-fotbollsmatch men det var förvånansvärt många som inte tittade på matchen trots att Spanien är ett stort fotbollsland.

De plantor av ökenrosor, Adenium, som vi tagit ner hit till solen och värmen trivs mycket bättre och blommar så fint nu när de är i rätt klimat.

Lördag: Tyckte inte jag gjort så mycket idag men när man skriver ner så blir det en hel del. Gick upp ganska tidigt och tittade till de automatiska bevattningssystemen och körde trimmern på nedersta terrassen. Förberedde plats att att ställa krukor med plantor på, klippte gräs och grenar och lade ut markduk bl a.

Vattnade lite och släppte i Robot-Robert igen i poolen, snart behöver han inte jobba varje dag för det är inte mycket skräp och smuts kvar på botten. Svalkade mig och simmade och stekte fisk till lunch. På eftermiddagen fick jag besök av några jag fått tips om och kontaktat som skulle kunna hjälpa till att rensa bort allt grönt som växer på carport-taket eftersom vi är rädda att det håller på att bli för tungt. De insåg också att det är ett rätt stort jobb och skulle inte bli helt lätt att fixa. De skulle räkna och återkomma med några olika förslag senare.


Det blev mer svalkande bad och lite siesta i skuggan på eftermiddagen och på kvällen gick jag upp till centrum för att äta tapas. Restaurangen öppnar kl 20 och när jag kom dit ca 20 minuter efter åtta var jag första gästen, men bara en liten stund senare fylldes nästan alla borden av olika sällskap. Goda smårätter och sen blev det glass till efterrätt vid stora torget.