Varmare och hämtning av plantor

Inga moln i sikte och varmare, på onsdagen runt 37 grader på eftermiddagen, lite onödigt varmt

Tisdag: Klippte, rensade och sopade ihop skräp vid carporten och utanför portarna och klättrade sedan upp på stege och klippte och sågade bort växter ovanför terrassen där vi ska sätta den nya Starlink-antennen. Den behöver fri sikt mot himlen där satelliterna finns som ska ge bra signal till wifi och internet. Det blev en jättestor hög med ris igen.

Simmade några varv i poolen och gick sedan till träffen med Intercambiogruppen. Det var inte så många spanjorer där, förmodligen för Spanien spelar kvartsfinal i EM-fotbollen på kvällen. Spanien vann och det kunde höras på bilar som tutade när matchen var klar.

En annan sorts papaya har mognat och ramlat ner, den hade lite annan smak än den första jag smakade.

Onsdag: Dagens uppdrag var att hämta tidigare beställda fruktplantor på två olika ställen, först 13 st mango och litchi-plantor på en stor grossist en timmes bilresa österut. Tack vare GPS och kartappen gick det bra att hitta dit, ett jättestort ställe där de odlar upp mängder av växter. Trevlig personal som hjälpte till att packa in växterna i bilen.

Åkte tillbaka mot Malaga till nästa ställe i närheten av flygplatsen, trots adress och beskrivning var det svårt att hitta rätt. Jag gick förbi stället tre gånger innan jag insåg att den anonyma öppna garageporten på en gata med olika små företag, var rätt ställe. Det såg mer ut som ett bilgarage men långt in stod några olika växter också, bland annat vårt beställda stora mangoträd som precis också fick plats i bilen.

När jag kom hem igen vid 13-tiden visade bilens termometer 37 grader!
Trotsade värmen på eftermiddagen och började ge olika sorters näring till fruktträden på nedre terrasserna, tog pauser i skuggan och svalkade mig sen i poolen, så gott det går att svalka sig när vattnet är 30 grader varmt. Nästan för varmt att dricka te ute på kvällen också när det fortfarande är 31 grader varmt.