Värmebölja

Fredagen var varm och solig igen, mer än 35 grader och 41 grader på lördagen

Fredag: Åt frukost lite tidigare idag och åkte vid 8:30 mot flygplatsen i Malaga för Ulrikas hemresa. Fick senare på dagen leverans av beställd maskin som kan tugga ner grenar mm till flis. Vi var oroliga att maskinen inte skulle hinna komma eftersom min hemresa också börjar närma sig, men det ordnade sig tack vare en del påtryckningar via mail. Däremot har inte en beställd stege levererats den här veckan som det var lovat. Fixade med automatbevattning till de senaste fruktplantorna så de skall klara sig tills Jimmy kommer hit i augusti och fick svalka mig i poolen en stund, det var riktigt varmt igen på eftermiddagen med mer än 35 grader i skuggan. Åkte och handlade lite på Carrefour på kvällningen. Temperaturen sjunker inte här som vi är vana vid på kvällen och det är lite jobbigt när det fortfarande är över 30 grader efter kl 22. Prognosen för morgondagen säger ännu högre temperatur, det kan bli 42 grader varmt.

Det är fler ökenrosor som blommar här nu och en Plumeria, tempelblomma, som drivits upp från frö blommar för första gången.

Lördag: Tog en svettig promenad till centrum och köpte lite frukt bl a och på eftermiddagen åkte jag till Marbella för att köpa några saker på Leroy Merlin och fick hjälp att avbeställa en stege som skulle ha levererats i veckan men som inte kom. Höll mig sedan inomhus och städade och började plocka ihop inför hemresan. På kvällen när det var lite svalare fixade jag med automatbevattning till fler av de senast köpta fruktträden.