Spanska djur

Röjning och poolskötsel mm

Det finns gott om olika djur här, många fåglar i trädgården, fladdermöss på kvällarna, olika insekter med flera. Grannarna har hundar som skäller mest hela tiden, men också får och höns. Vi har små myror på terrassen som jobbar som renhållare, alla smulor, små som stora tas om hand och släpas hem till boet i en kruka. Första dagarna här hade vi sällskap av en duva som följde efter oss till poolen och på terrassen när vi var där, den var inte särskilt skygg men till slut gav den sig av och det blev faktiskt lite tomt. På eftermiddagen när jag röjde vid staketet vid gången ner så retade jag upp en geting som stack mig på armen. De är väldigt lättirriterade tydligen och jag tappade sugen att fortsätta. Det är också några katter som kryper under porten och hälsar på, en svart och en ljusare spräcklig. Har eliminerat en kackerlacka inne, men det talade jag inte om för Nora.

Flitiga små myror – det är en skruvmejsel till vänster

Det var riktigt behagligt i morse, 23 grader. Tvättade sängkläder och fyllde på alkalinitet i poolen. Sopade ihop skräp och gick tre vändor med skottkärran till återvinningen, kartonger och trädgårdsskräp. Det var en ny gubbe där, inte samma som jag träffat förut. På väg hem från återvinningen mötte jag två personer på en vespa och en liten stund senare blev det ett väldigt oväsen på gatan, skrammel och skrapljud. Från trädgården kan man se en bit av vägen och då fick jag förklaringen till oväsendet. Den som satt bak på moppen höll i ett snöre som var bundet i ett badkar. De släpade badkaret på vägen efter moppen! Så kan man ju också göra.

Badade en stund men det svalkade nästan inte, 29 grader i poolen idag. Sopade av terrassen, klippte mera växter och fyllde på ännu mera alkalinitet i poolen som gjorde att vattnet blev alldeles grumligt, hoppas det rättar till sig till i morgon.

En ny upplevelse idag var när jag tog ner de nytvättade sängkläderna från strecket och jag nästan brände mig på tyget, trodde inte att tyg kan bli så varmt!

Tog bort skyddsplast och papper på de nya solstolarna och ställde dem på plats, testade och de var väldigt sköna, lätta att flytta och bra lägen att ställa ryggstödet på också. Synd bara att det är för varmt att ligga och sola.

Nya solstolar

Nästan hela dagen gick utan några problem, hann bara tänka det så slutade wifin fungera, det kändes inte bra, men med råd från Jimmy så slog jag av strömmen en stund för då startar routern om sig. Sedan funkade det igen, skönt att det inte var nåt värre eller krångligare.

Av vår mäklare fick vi tips om en kvinna som har en golvfirma och som troligen kan hjälpa till med att få vårt stengolv att bli snyggare, det blir vita utfällningar på plattorna, troligen kalk, men det borde gå att behandla eller polera för att få bort det. Jag skickade ett meddelande med bilder på whatsapp och hon svarade nästan på en gång att det går att fixa men att de gärna vill komma och titta på golvet och ge ett prisförslag. Hon föreslog att komma imorgon fm redan och det accepterade jag. Har däremot inte hört nåt från Daniel idag angående poollampan som behöver bytas ut.

Lagade lite mat som omväxling på kvällningen, kokade ris och stekte kyckling och lök med broccoli till. Blev mat för flera dagar.

Satte igång ismaskinen idag, det var inte helt fel med en riktig iste i värmen.

Iste med is

Bäddsoffan är nu komplett, satte dit den saknade sidan, den är inte så snygg kanske men funktionell.

Bäddsoffa komplett

Tänkte fylla diskmaskinen och testa den men ville inte utmana ödet med fler eventuella problem så det blev handdisk istället. Kvällste på terrassen i månens sken avslutar dagen.

Lämna ett svar